INTERNATIONALE BASISSCHOOL (Nederlandse Afdeling)

Welkom op onze school

De HSV International Primary School is gesitueerd in een prachtig oud gebouw met een rijke historie. Hier werken de Nederlandse afdeling (NA) en de internationale afdeling (ID) nauw samen. Zo zijn de klaslokalen van beide afdelingen per leerjaar naast elkaar gerangschikt. Dit maakt het mogelijk voor de kinderen om met elkaar te spelen en van elkaar te leren. Hiermee wordt onze missie ‘global citizenship, lifelong learning’ vanaf vierjarige leeftijd al in de praktijk gebracht.

Bij de Nederlandse afdeling wordt momenteel in groep 1 t/m 8 tweetalig basisonderwijs gegeven. Wij zijn een van de scholen die medoen aan de pilot Tweetalig Primair onderwijs. Dit betekent bijvoorbeeld dat de kinderen les krijgen van zowel Nederlandstalige als Engelstalige leerkrachten. Ook volgen alle kinderen (groep 1 t/m 8) wekelijks meerdere lessen samen met de leerlingen van de internationale afdeling van hetzelfde leerjaar. 

Naast de basisvakken, zoals lezen en rekenen, volgen onze leerlingen ook vak geïntegreerd onderwijs in thema’s vanuit het International Primary Curriculum (IPC). Door een gecombineerd aanbod van relevante kennis, vaardigheden en inzicht, leren de kinderen beter omgaan met de complexiteit van de 21e eeuw. Digitale vaardigheden, samenwerken en creatief denken zijn hierbij van groot belang.

Wij nodigen u van harte uit om onze website te bekijken en meer te weten te komen over de Nederlandse afdeling van de HSV.  Veel plezier en graag tot ziens op school!

Ingrid Schumacher
Directeur Nederlandse afdeling/Tweetalig onderwijs

Bregje Gerits
Locatieleider Nederlandse afdeling